Crònica de la VII Mini de St. Esteve 2023

El dia de St. Esteve va tenir lloc la 7a. edició de la ja tradicional mini travessia sense neoprè que organitza el grup BAO (Badalona Aigües Obertes) en col·laboració amb el Club Natació Badalona.

El que va començar fa 7 anys amb la iniciativa d’en Dani Gresely de reunir a uns quants amics per nedar una estona a mar, i així cremar els torrons de Nadal tot gaudint de l’aigua freda, s’ha acabat convertint en un referent dels esdeveniments esportius i socials d’aquestes festes.

La jornada va ser tot un èxit: ens va acompanyar un dia esplèndid, molt assolellat, i amb un mar net i calmat, encara que també amb l’aigua bastant fresqueta. Aquestes condicions van fer les delícies de la vuitantena de valents nedadors -d’entre els gairebé 120 inscrits– que finalment es van atrevir a fer-se a l’aigua cap a les 11 del matí i  completar el recorregut d’uns 400m.

A l’arribada als participants els esperava un reconfortant got de brou ofert per Karnsfibla i un esmorzar de xocolata amb xurros a càrrec del Forn Bertran.

Encara que es tracta d’una nedada no competitiva es van recollir temps i posició dels nedadors, premiant als tres primers classificats de diverses categories: nenes, nens, adults femení i adults masculí. Cadascú va rebre el trofeu tant original i distintiu de la nedada -la pedra pintada-, així com un casquet de bany i un xiulet obsequis d’Esportíssim.

El guardó més preuat -el Boira Aymerich- que s’entrega des de 2019 al nedador que passa més estona a l’aigua, se’l va endur en Miki, soci del CNB que darrerament veiem nedant a mar dia sí i dia també, però aquesta vegada ho va haver de fer sense neoprè, demostrant així una voluntat de ferro. Se’l va obsequiar amb la corresponent pedra pintada i amb una ampolla d’Anís del Mono per ajudar-lo a entrar en calor.

Finalment enguany es va introduïr un element cultural a l’esdeveniment (“mens sana in corpore sano”), en sortejar-se dues rutes per a dues persones de la “Barcelona de cine”, que amb tanta passió duen a terme els amics de Tradictions. Els afortunats varen ser en Ferran Vila i en Joan Garcia.

Aquesta mini travessia no hauria estat possible sense el treball, l’esforç i la tenacitat dels organitzadors i voluntaris de BAO i del CNB, així com dels treballadors del Club, i molt especialment conserges i mariners. Ah i sense oblidar la magnífica labor audiovisual de l’Anna Ródenas.

Un esdeveniment rodó per a un preciós matí de St. Esteve, on vam poder gaudir de l’esport amb amics, i contribuïr així una mica més a seguir “fent club” durant aquestes festes de Nadal.

Llarga vida a la Mini de St. Esteve, i fins l’any que ve!

Desplaça cap amunt