CN Badalona 10 – Hospitalet B 8

Victòria (patint) però 2 punts més que ens mantenen líders!!!Com sembla ser habitual en les darreres jornades, el Badalona ha iniciat el partit amb un excés de calma i confiança jugant a un ralentiment prematur. L’equip estava a l’expectativa dels atacs visitants que eren frustrats pel pal i pel porter Jordi Pañella que han evitat ensurts seriosos. Quan no, la pròpia pilota no entrava: en un contraatac dels visitants i una sortida del porter local, una vaselina s’ha quedat just al límit. El partit tenia moments d’atac i gol que finalment s’han resolt amb un parcial de 2-1 gràcies a l’encert de l’esquerrà Jordi Esteve i Òscar Reloba, molt lluitador a la boia.

 

Amb alguns moviment a la banqueta local, el segon quart ha començat millor gràcies a un xut des de l’exterior de Sergi Font. No obstant això, el desencert i la passivitat dels badalonins ha afavorit a l’Hospitalet B que, sense boia ni joc interior han sorprès Pañella amb xuts des de molta distància. Un d’ells una espectacular vaselina des de 7 metres que ha deixat glaçada la grada local. La situació és capgirava i el marcador era de 3-4. No obstant, la tenacitat i la veterania de l’equip blanc ha forçat algunes jugades d’home de més com la transformada per Xavier Querol des de la posició 1 en un xut sec, a bot i per l’angle curt. Era el 4-4 i a l’equador del partit calia replantejar-se la dinàmica de joc.

 

A la tercera part, el Badalona ha millorat notablement en defensa jugant a un pressing més segur i robant alguna pilota que ha permès jugades de contraatac que tampoc trobaven porteria. Xuts al pal o blocats per la defensa i el porter de Jordi Esteve, Cisco Roqué, Mateo López o Sergi Font afegien patiment i falta de precisió a un resultat que era de 4-6. Poc gol per molt atac que només en una jugada de punt d’honor per la banda dreta i a passada llarga del porter Pol Albert, el capità Albert Ferrer “Flama” ha pogut convertir en el cinquè gol pels locals.

 

Esperonats per Vicens Pascual, el darrer parcial ha capgirat definitivament la situació i s’ha fet gala del potencial remuntador i esperit lluitador. Defensa amb pressing, porter encertat en ajudes al marcador de boia i xuts llunyans, intensitat en les transicions i un atac més ben conduit pel major moviment de pilota han possibilitat elevar el nivell de joc i encertar de cara a porteria. Així Esteve en un altra jugada de “casta y veteranía” empatava el partit a 6 amb una finta i gir de canell que ha descol·locat al porter. Immediatament Sergi Font i Óscar Reloba estiraven la distància fins a dos gols 8-6 i per fi s’aprofitaven les jugades amb superioritat numèrica. El partit ha tingut alguns moments de certa bogeria en totes direccions: pilotes perdudes d’unes, contrafaltes dels dos equips, atacs truncats, homes de més en ambdós cantons i un Hospitalet B que aprofitava una superioritat numèrica per reduir la distància a un gol. Sergi Font reapareixia i sumava el seu tercer gol mentre que l’habilitat de Mateo sobreexcitava als locals que, enduts per la picaresca, provocaven una contrafalta i expulsió pròpia. Els crits de “Tongo, tongo” al sector de la grada hospitalenca es feien sentir. A poc més d’un minut pel final, aquesta superioritat numèrica l’ha conduït Mateo López trencant la línia dels dos metres pel cantó dret. Amb una passada d’efecte ingravitatori ha penjat la pilota al segon pal, on Albert Ferrer “Flama” l’ha empès amb un toc d’esquerra posant el definitiu 10-8 al marcador.

 

El resultat parcial d’aquesta part, 5-2, indica la intensitat amb què s’ha encarat el tram final d’un partit on l’ensurt d’un inici tou no pot repetir-se. El Badalona ha de replantejar-se la mentalitat de sortida. Especialment davant el Banyoles, la propera jornada, una badada d’aquesta mena costarà el liderat de la classificació. Potser calen repassos de tàctica menys urgents segons abans del partits i un discurs més seriós abans de l’escalfament? Sense dubte, la pròxima serà una de les cites més difícils del calendari abans de l’aturada nadalenca.

 

Parcials: 2-1, 2-3, 1-2, 5-2. Final: 10-8

 

CN Badalona: J. Pañella, Sergi Font (3), Aaron Brea, Xavi Querol (1), Mateo López, Cisco Roqué, Albert  Ferrer “Flama” (2), Oriol Navarro, Óscar Reloba (2), Martí Vinyoles, Dani Muñoz, Jordi Esteve (2).

 

Crònica cortesia de Vicens Pascual.

Revisió i adaptació: Albert Ferrer Flamarich

Desplaça cap amunt